Paleo goji dadel chocolade

Je zal weinig desserts en zoete snacks vinden op mijn paleo blog aangezien ik niet zo dol ben op… suiker, echt waar! Maar ik had nog een doosje goji bessen die bijna gingen vervallen, nog een stuks of 8 dadels en smeltchocolade die in de weg stond. Dus van de nood een deugd gemaakt en beginnen brainstormen over een combinatie om alles eindelijk eens op te gebruiken. Een bodem van amandelen en goji berries, daarop puree van dadels en dan alles overgoten met een mooie glanzende getemperde chocolade… de paleo goji dadel chocolade was geboren.

Paleo goji dadel chocolade

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 30 min + 20 min koelen
Aantal : 12

Ingrediënten

 • 100 gram bio goji bessen
 • 100 gram bio amandelen
 • 100 gram verse bio dadels
 • 200 gram donkere bio (smelt)chocolade
 • 3 x 1 koffielepel gesmolten bio kokosolie
 • 1 koffielepel bio ahornsiroop
 • snuifje bio Himalaya zout

Bereiding

 1. Plaats de amandelen in een kleine mixer (of blender) en maal tot je grof meel met kleine stukjes hebt.
 2. Mix nu je goji bessen tot kleinere stukjes, voeg samen met de amandelen, een snuifje Himalaya zout en een koffielepeltje kokosolie en ahornsiroop. Mix alles zorgvuldig.
 3. Neem een cupcake/muffin bakplaat en zet er 12 papieren cakevormpjes in.
 4. Schep er 1 eetlepel van de amandel/goji mix in en druk goed aan zodat je een vaste bodem verkrijgt.
 5. Plaats de bakplaat 10 minuten in de diepvries, zo worden ze solide en minder plakkerig.
 6. Maak ondertussen je dadelpuree, snij ze in twee en haal de pit eruit, indien je zin hebt om te prutsen kan je ook het velletje eraf halen. (Forget it!)
 7. Mix ze in een piepkleine mixer tot een soort puree, voeg 1 koffielepel gesmolten kokosolie toe en mix alles goed om.
 8. Neem de bakplaat uit de diepvries en schep op elke bodem een koffielepeltje dadelpuree, smeer het een beetje uit zodat het wat egaal wordt.
 9. Plaats terug 10 minuutjes in de diepvries.
 10. Smelt ondertussen je chocolade: neem een kleine pot met een bodempje water in en zet daarop een pyrex kom. Laat het water zachtjes koken.
 11. Doe nu 3/4 van de chocolade in de kom en laat rustig smelten op circa 45C, haal dan de kom van de bain-marie en voeg de rest van de chocolade toe en laat verder smelten.
 12. Voeg 1 koffielepel gesmolten kokosolie toe aan de getemperde chocolade en roer zachtjes om. Je zal versteld staan van de prachtige glans!
 13. Neem de bakplaat uit de diepvries en giet in elke bakvorm een grote eetlepel lopende chocolade. Zorg dat alles mooi bedekt is. Werk af met een paar korreltjes zout of goji bessen.
 14. Plaats in de koelkast tot gebruik of zolang je er kan afblijven...
Het is verrassend lekker om zo af en toe een hint van zout te proeven in combinatie met de donkere chocolade... yum yum. De combinatie, chocolade + noot + zout is gewoon hemels, gewoonweg verslavend! behind_the_scenes_brown [easy-image-collage id=3275]

Beoordeling

 • Score 5.0
 • Moeilijkheidsgraad 2.0

User Rating

0 (0 Votes)

Summary

5Score

No Replies to "Paleo goji dadel chocolade"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.